JENS Mortensen
(-Omkr. 1671)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. ANNE Jensdatter

JENS Mortensen

  • Ægteskab (1): ANNE Jensdatter
  • Død: Omkr. 1671, Ødsted sogn, Jerlev herred, Vejle amt
Billede

  Notater

Min 7x tipoldefar.

Billede

  Begivenheder i hans liv:

• -. boede og døde i Amnitsbøl.
Efterlevende børn:
Maren Jensdatter, gift med Mads Mikkelsen i Højen
Kirsten Jensdatter, gift med Mads Sørensen i Højen
Dorthe Jensdatter, gift med Jens Mortensen i Rugsted
Karen Jensdatter, ugift, har sin svoger Mads Mikkelsen som lavværge

• Ved død. 1 ægtefællernes 4 døtre sælger deres forældres halve gård i Amnitsbøl til Niels Lauridsen:
Velfornemme Niels Lauridsen i Amnitsbøl, et skøde: For dom stod Mads Mikkelsen i Højen på vegne af sin hustru Maren Jensdatter, Mads Sørensen ibidem på vegne af sin hustru Kirsten Jensdatter, Jens Mortensen i Rugsted med Dorthe Jensdatter, Karen Jensdatter med sin værge Mads Mikkelsen i Højen, de i hånd tog Niels Lauridsen Amnitsbøl og tilskødede ham al den arvelod, som fornævnte mænds hustruer og pige med lavværge har arvet efter deres sal. forældre Jens Mortensen og Anne Jensdatter, som boede og døde i Amnitsbøl, som er den halve gård i Amnitsbøl. De kvitterede for betaling af Niels Lauridsen (og) hans hustru Else Jørgensdatter.
Mads Mikkelsen i Højen, et lovbudsvidne: Jens Pedersen i Rugsted er sættefoged. - Stævning til Maren Jensdatter og Karen Jensdatter i Højen med deres lavværge Mads Mikkelsen, Kirsten Jensdatter med hendes lavværge Mads Sørensen, Dorthe Jensdatter med sin lavværge Jens Mortensen i Rugsted. - Mads Mikkelsen i Højen på egne vegne og på vegne af sin hustru Maren Jensdatter samt Mads Sørensen ibidem, Karen Jensdatter og Dorthe Jensdatter, Mads Sørensen på vegne af sin hustru Kirsten Jensdatter, Mads Mikkelsen på vegne af sin hustru, Dorthe Jensdatter med sin fødte værge Jens Mortensen i Rugsted, Karen Jensdatter med sin værge Mads Mikkelsen, - de lovbød hver en søsterlod, som er den ganske halve gård i Amnitsbøl, de har arvet efter deres sal. forældre Jens Mortensen og moder Anne Jensdatter, som boede og døde i Amnitsbøl. - Velfornemme Niels Lauridsen Amnitsbøl (Amledsbøl) gjorde sit tilbud med sølv og rede penge, om de ville pante eller sælge.


Billede

JENS gift med ANNE Jensdatter. (ANNE Jensdatter døde omkring 1671 i Ødsted sogn, Jerlev herred, Vejle amt.)


Billede

Kilder


1 Tingbog, Jerlev herred 1671-1672 (Transskriberet og ekstrakteret af Johs. Lind) (http://geltzer.dk)).


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 29 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af hanne.havnevej@gmail.com